Do utkání deváté kola nejvyšší soutěže házenkářek vstoupily lépe domácí hráčky Zory, které v páté minutě vedly 3:1. O pět minut později už ale vedly Sokolky, které čtyřmi brankami v řadě strhly vedení na svou stranu a vedly 7:5. Vedení písecké házenkářky udržely až do konce prvního poločasu, kdy vedly už rozdílem pěti branek 17:12.

Na začátku druhé půle byly Sokolky stále lepším týmem, zvyšovaly svůj náskok a ve 35. minutě zápasu vedly už rozdílem osmi branek 21:13. Domácím hráčkám se ale do poloviny druhé půle podařilo ještě dostat do utkání, když se šesti brankami v řadě vrátily do zápasu a Písek vedl už jen 24:22. Dokonat zmrtvýchvstání se domácím podařilo deset minut před koncem, když dokázaly vyrovnat na 25:25. Naše děvčata se ještě dvakrát ujala díky Emmě Zelenkové vedení, ale domácí dokonaly obrat pět minut před koncem, kdy se třemi brankami v řadě ujaly vedení 29:27. Dvě minuty před koncem ještě snížila Iveta Korešová na rozdíl jediné branky, bohužel víc branek už do olomoucké branky nepadlo a písecké házenkářky tak na Hané prohrály rozdílem jediné branky.

Lucie Fabíková, trenérka DHK Zora Olomouc: „Zápas jsme vyhrály, a to je vlastně jediné, co se počítá.“

Kateřina Hromádková, trenérka Sokol Písek: „První poločas nám vyšel dobře, dělaly jsme málo technických chyb, ale bohužel v tom druhém se to otočilo, až to nakonec došlo do konečného sporného momentu, a tam se rozhodlo.“

DHK ZORA OLOMOUC – SOKOL PÍSEK 29:28 (12:17)

Nejvíce branek: Malinová 5, Machačová 5, Vasiljeva 4 – Korešová 7, Boorová 5, Kocová 5

Rozhodčí: Pavel Friedel – Tomáš Kučerka, Sedmimetrové hody: 2/2 – 4/4m, Vyloučení: 4:3, Diváci: 285

Ilustrační foto: Petr Maťašeje (Písek - Olomouc, utkání o bronz 2022/2023)