Články

Domácí házenkářky vstoupily do utkání lépe a v 15. minutě vedly 8:1. Celou úvodní část měly pod kontrolou domácí sokolky, když si držely bezpečný náskok před soupeřkami z Trenčína a první poločas vyhrály 16:9. Začátek druhé poločasu byl totožný, jako poločas první, písecké házenkářky si držely bezpečný náskok a soupeř marně dotahoval, v 15. minutě druhé půle byl rozdíl ve skóre už jedenáctibrankový, 23:12. Za toho stavu se o zvrat v utkání pokusily hostují hráčky, které využily herní krize domácích a pěti brankami v řadě snížily na 23:17. Naštěstí pro domácí se žádné drama nekonalo, hlavně díky Nicole Palasové, které v koncovce druhého poločasu vzala zodpovědnost na sebe a domácí hráčky tak mohly slavit další dva body do interligové tabulky.

Sokol Písek vs. HK AS Trenčín 28:22 (16:9)

Nejlepší střelkyně: Palasová 5/1, Šelaisová 4, Součková 4 – Blažeková 9/3, Zemanovičová 4, Jašková, Žitňanová po 3

Vyloučení: 3 – 2, 7m: 2/1 – 3/3, rozhodčí: Blamar, Haramul, diváci: 150

Zdena Rajnohová: Chtěla by jsem pogratulovat soupeři, že dotáhl utkání do vítězného konce. Z naší strany to bylo strašně špatné utkání, hlavně vstup do zápasu se nám nepovedl, děvčata měla příliš velký respekt. Jak v útoku tak v obraně se nám nedařilo, ani brankářky nás nepodržely, které měly jen čtyři zásahy a to je velmi málo. Nedokážeme vyvíjet stálý tlak v útočné fázi, máme problémy se střelbou z větší vzdálenosti. Až v posedních deseti minutách se nám díky vysunuté obraně podařilo skóre trochu snížit.

Vladislav Jordák: My jsme samozřejmě spokojeni, získaly jsme dva body. Po tom strašném zápase ve Veselí si holky samy uvědomovaly, jak je tenhle zápas důležitý. Podle mě na nás bylo celý zápas vidět že chceme víc vyhrát, i když se nám nedařilo, tak jsme prostě víc chtěly a to podle mě rozhodlo. Prvních čtyřicet minut se zápas musel divákům líbit, dalo se na to koukat, bohužel v těch posledních dvaceti minutách se nám přestalo dařit, takže jsme opravdu rádi za dva body.

foto: Petr Brůha/ Písecký deník