Čtvrtfinálový los byl k píseckým házenkářkám tvrdý, jejich soupeřkami byly mostecké házenkářky, tedy obhájkyně trofeje. Při pohledu na předzápasovou soupisku bylo jasné, kdo je velkým favoritem, zatímco domácí Most nastoupil v plné sestavě, píseckých házenkářek odcestovalo do Mostu vlivem zranění a nemocí pouze jedenáct, z toho tři brankářky. V základní sestavě tak chyběla např. nejlepší střelkyně Interligy Iveta Korešová, nebo Magdalena Svobodová, zranění pak neumožnilo nastoupit juniorské reprezentantce Nele Noskové.

Od samého začátku Most plnil roli favorita, po deseti minutách vedl 7:1, když Sokolkám dovolil skórovat pouze ze sedmimetrového hodu. Do utkání se písecké hráčky dostaly až ve druhé polovině první půle, na žádné zdramatizování to bohužel nestačilo a v poločase tak prohrávaly rozdílem deseti branek 19:9. Stejně jako do začátku utkání, tak do druhé půle nastoupil Most s tím nejsilnějším, co má domácí trenér Struzik k dispozici, po čtyřiceti minutách tak Most vedl už o patnáct branek a o postupujícím bylo více než jasno. Ve zbytku utkání už šlo píseckým házenkářkám jen o čest a nedostat nepopulárních čtyřicet branek. I když utkání nakonec neskončilo ani čtyřicítkou ani postupem, tak Sokolky v Mostě bojovaly a hlavně dorostenky, které v utkání nastoupily nasbíraly další cenné zkušenosti, proti dlouhodobě nejlepšímu týmu naší ligy. Po prohře 37:22 tak končí písecká cesta Českým pohárem už ve čtvrtfinále.

Nejlepší střelkyně: Stříšková 7/2, Holanová, Mikulčík, Špone po 5 – Stellnerová 10, Plojharová 4. Rozhodčí: Josef Čapek, Michal Dvořáček. Sedmimetrové hody: 4/3– 4/4. Vyloučení: 3/2. Diváků:400

Foto: web DHK Baník Most