Nový trenér Pražanek, píseckým fanouškům dobře známý Jan Salač, už před utkáním říkal, že očekává specifické střetnutí. Jeho předpověď se potvrdila. Plno holek má totiž zkušenosti z obou stran barikády a navzájem se dobře zná. Na hřišti pak týmy předvedly strhující představení s remízovým koncem.

Strhujícím byl zápas především pro diváky, protože trenéři by výhrady jistě našli. Od začátku to byl boj o každý gól. Brankářky se překonávaly a udržely střelkyně soupeřek na uzdě. Písečanky byly jedinkrát během utkání ve vedení, ale na druhou stranu ani příliš neztrácely – maximálně tři branky a jenom chvilku. Poločasové skóre 8:9 hovořilo za vše.

Po změně stran se strhla lavina. Trvala deset minut a padlo během ní třináct branek. Poté se vše vrátilo do zaběhlých kolejí. Napínavá podívaná gradovala. Domácí hráčky měly několikrát možnost vystoupit z role dotahujícího družstva a pokusit se o rozhodující trhák, jenomže vždy bylo něco proti.

Vyvrcholení v podobě závěrečných pěti minut probudilo i diváky na tribunách. Sokolky se musely stále vypořádávat s dotahováním jednobrankového náskoku, což se jim dařilo i během dvojnásobného oslabení.

Písecký celek tentokrát předvedl vyrovnaný výkon během celých šedesáti minut, věřil v úspěch a byl za to odměněn cenným bodem.

Sokol Písek – DHC Slavia Praha 21:21 (8:9)

Nejvíce branek Sokola Písek: Novotná 6, Palasová 4/1, Kubišová 3 - Borgesová Limaová 8/1, T. Fryčáková 4, Míšová 4. Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Sedmimetrové hody: 3/2 – 1/1. Vyloučení: 5:3. Diváci: 212.

Autor: Petr Brůha