V sobotu rozehrály písecké házenkářky záchranářské boje. Jejich prvními soupeřkami byly hráčky z Veselí nad Moravou, se kterými měly v sezóně nelichotivou bilanci dvou proher, zejména podzimní prohra ve Veselí o dvaadvacet branek se trenéru Jordákovi a jeho svěřenkyním zaryla hluboko pod kůži a tak měly Sokolky o motivaci postaráno. V úvodu utkání se do vedení dostaly domácí hráčky, které v páté minutě vedly 3:1, hostující hráčky ale s domácími dokázaly držet krok a v 10. minutě po brance Jačkové šly do vedení  5:4. Vedení o jednu až dvě branky si Jihočešky udržovaly po celou první půli, až v poslední minutě vyrovnala ze sedmimetrového hodu domácí Jana Šustková. Úvod druhé půle připomínal začátek půle první, domácí hráčky se dostaly do vedení 15:14, ale hostující hráčky už v páté minutě vedly opět rozdílem dvou branek 17:15. V desáté minutě vedly Sokolky rozdílem tří branek a o dvě minuty později v přesilové hře navýšily vedení na rozdíl čtyř branek 20:16. Čtyř brankový náskok vydržel píseckým hráčkám ale jen deset minut, protože deset minut před koncem snížily veselské házenkářky opět na rozdíl dvou branek 21:19. Dvoubrankový náskok byl mezi oběma soupeři ještě pět minut před koncem, na což reagoval hostující trenér oddechovým časem. Po oddechovém času se vynikajícím zákrokem blýskla Kristýna Neubergová, které udržela písecké vedení a na druhé straně se prosadily Vendula Šelaisová a Michaela Boorová, které pojistily písecké vedení a také první dva body do tabulky play-out.

 SHK Veselí nad Moravou - Sokol Písek 23:26 (14:14)

Ľuboš Hudák, trenér SHK Veselí nad Moravou: "Z výkonu svého týmu jsem dnes zklamán. Hráčky nepředvedly to, na co jsme se připravovali. Soupeř dnes vyhrál zaslouženě."

Vladislav Jordák, trenér Sokola Písek: "Nechceme skončit poslední a přijeli jsme proto do Veselí pokusit se získat nějaký bod. V posledních 14 dnech jsme měli kvalitní tréninky. Dnes bylo poznat, že holky chtěly bojovat. Mám z jejich výkonu radost."

Nejvíce branek: Pastorková 6, Vargová 6/3, Olšovská 4 – Kubišová 6, Jačková 5, Šelaisová 4. Sedmičky: 4/4 - 2/1. Vyloučení: 3:4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Diváci: 170.

Foto: Hynek Zdeněk /www.shkveseli.cz


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/ostatni_region/necekana-komplikace-hazenkarky-veseli-podlehly-pisku-a-v-play-out-jsou-posledni-20170430.html