Písecké házenkářky zajížděly v sobotu do Trenčína k souboji o 11. příčku v Interligové tabulce a hlavně k souboji o dva body. Sokolky nastoupily do utkání velmi dobře, když hned na začátku střetnutí vedly 3:0, čímž donutily domácí trenérku k rychlému time-outu. Domácím hráčkám se podařilo skóre střetnutí vyrovnat v 10. Minutě, kdy Zemanovičová srovnávala na 5:5. O deset minut později už zase vedly domácí hráčky rozdílem třech branek 13:10, minutu před koncem prvního poločasu srovnala na 13:13 Kubišová, bohužel pro hostující hráčky dvě vteřiny před koncem se ještě prosadila domácí Rajnohová a strhla poločasové vedení na stranu domácích.

Začátkem druhého poločasu se do vedení opět dostaly písecké házenkářky, když brankami Kubišové a Šelaisové ve třetí minutě strhly vedení na svoji stranu, 15:14. Hráčky Trenčína však nenechaly vedení dlouho na straně píseckých a o tři minuty už zase vedly v zápase 16:15, hostujícím hráčkám se podařilo ještě vyrovnat, ale domácí házenkářky si při vedení 17:16 dvěma rychlými brankami vytvořily rozhodující náskok 19:16, který už sokolky nezvládly do konce utkání stáhnout, naopak domácí hráčky v posledních patnácti minutách navyšovaly své vedení až na konečný rozdíl šesti branek.

HK AS Trenčín – Sokol Písek 28:22 (14:13)

Nejvíce branek: Kostelná 7/1, Blažeková 4, Rajnohová 4, Zemanovičová 4 – Kubišová 5, Boorová 4, Michková 4. Rozhodčí: Haščík, Sivák. Sedmimetrové hody: 1/1 - 2/2. Vyloučení: 3:3. Diváci: 157.

Vladislav Jordák, trenér Sokola Písek: „Dnes děvčata určitě hodně chtěla vyhrát, bylo to vidět na začátku zápasu i na přípravě na utkání. Určitě tady chtěly urvat body pro sebe. V prvním poločase jsme měli menší krizi. Děvčata se ale nevzdala, do druhého poločasu nastoupila plně koncentrovaná. Ale chyb jsme nakonec udělali o trochu více než domácí, a to tento zápas rozhodlo.“

Foto: Facebook AS Trenčín