Ne příliš vydařené utkání mají za sebou házenkářky Sokola Písek na palubovce Slavie Praha, loňského vicemistra ČR, kde nejen že podlehly vysoko 28:11, ale i tři hráčky nedohrály utkání z důvodu zranění. 

Již před zápasem se musely házenkářky Písku obejít bez Kristýny Kubišové, která si přivodila zranění v tréninku. Do utkání vstoupily přesto písečanky s nasazením, prvních deset minut utkání držely s těžkým soupeřem krok a dokonce se na chvilku ve 4. minutě dostaly po brance Michaely Boorové do vedení 1:2. Potom se ale ukázala naplno síla Slavie a reprezentantky Kutlvašrová, Šetelíková (dříve Stellnerová) a Galušková zásobovaly branku našich děvčat jedním gólem za druhým. Písecké házenkářky přesto v první půli statečně vzdorovaly až do doby, než došlo ke zranění Elišky Jačkové. Po jejím ošetření nasledoval útlum Písku, kdy od 17. minuty až do 29. minuty utkání nezaznamenal ani branku! Slavistkám se tak podařilo utéct na šestibrankový rozdíl v poločase 12:6. 

V druhé půli následovala smůla hostujících hráček. Zranění si přivodila Vendula Šelaisová a následně také Nicola Palasová. S takto oslabeným týmem již nešlo proti silnému soupeři více vzdorovat, navíc většině nadějným šancím Písku se do cesty postavila bravurně chytající slavistická brankářka Kudláčková. Skóre v neprospěch Písku postupně narůstalo, ačkoliv i na druhé straně na sebe několika skvělými zákroky upozornila písecká gólmanka Lucie Preslová, nakonec písecké házenkářky podlehly vysoko 28:11. 

Doufejme, že se zraněné hráčky rychle uzdraví a že v dalším utkání se písecké házenkářky více přiblíží výbornému výkonu proti Prešovu z prvního kola. Připomínáme, že další utkání se odehraje 17.9. od 15:00, kdy Písek přivítá na domácí palubovce hráčky Zlína.

DHC Slavia Praha - Sokol Písek 28:11 (12:6)

Nejlepší střelkyně: Galušková Veronika 6, Šetelíková (Stellnerová) Alena 5, Kutlvašrová 3 - Boorová 3, Jačková a Palasová po 2. Rozhodčí: Blanár, Haramul. Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/1. Vyloučení: 2:4. Diváci: 103

foto: http://www.lnfoto.eu/