Letošního ročníku Prague Handball Cup se zúčastnilo celkem sedm družstev píseckých házenkářek. Díky podpoře Jihočeského kraje a města Písek mohla všechna družstva cestovat pohodlně z Písku autobusy, které je dovezly až do hlavního města do místa konání turnaje.

Starší dorostenky, které se představily v konkurenci šestatřiceti týmů z Evropy prošly bez porážky do osmifinálové skupiny, kde je remíza proti Kodani stála přímý postup do semifinále a bohužel díky horšímu skóre holky nakonecobsadily osmou příčku. Jejich mladší kolegyně, mladší dorostenky porazily v základní a osmifinálové skupině všechny týmy, které jim stály v cestě, stopku jim vystavily až ve čtvrtfinále dánský tým Helsinge Handbold, se kterým prohrály 9:13 a i ony braly osmé místo z celkových sedmdesáti přihlášených.

Starší žačky čekal největší počet konkurentů, do jejich kategorie se přihlásilo téměř devadesát týmů a písecké starší žačky došly až mezi nejlepších šestnáct, když v osmifinále prohrály nejtěsnějším možným rozdílem jediné branky 14:15 s pozdějšími finalistkami z Dunajské Stredy. Smůlu na Dunajsko stredu měly i mladší žačky, které taktéž v osmifinále nestačily na tým ze Žitného ostrova a mezi sedmdesáti týmy tak skončily mezi nejlepší šestnáctkou, druhý mladší tým mladších žaček prošel mezi dvaatřicet nejlepších týmů. Dva týmy náš oddíl zastupovaly i nejmenší minižačky, které sice neproklouzli mezi nejlepší šestku do finálové skupiny, ale mladší tým minižaček ovládl skupinu poražených týmů.

I tento rok měly naše týmy možnosti konfrontace s týmy s ciziny, která jim dá mnoho zkušeností do domácích zápasů a soutěží, všem týmům, hráčkám a trenérům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci písecké házená na největším mládežnickém turnaji v Evropě.