MOL liga 2023/2024 - 21. kolo
Datum so, 16. bře. 2024 Beginn 18:00
DHK Baník Most
Most
-:- Sokol Písek
Písek

MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Domácí házenkářky do utkání vstoupily výrazně lépe, než při svém posledním domácím zápase a nad favoritem brzy vedly 4:0, na což reagoval hostující trenér oddechovým časem, po kterém hostující házenkářky zvládly domácí náskok srovnat. První větší náskok v zápase si vytvořily Mostečanky, když v polovině první půle čtyřmi brankami odskočily domácím na čtyřbrankový rozdíl, který udržely až do konce poločasu. Ve druhém poločase dokázaly Sokolky držet čtyřbrankovou ztrátu pouze osm minut, poté hostující hráčky sérií šesti branek odskočily už na rozdíl deseti branek a rozhodly o osudu utkání. Domácím se ještě podařilo v poslední pětiminutovce pěti brankami v řadě už jen zkorigovat výsledek utkání na 24:29.

Sokol Písek – DHK Baník Most 24:29 (11:15)

Nejvíce branek: Boorová 5/1, Kubišová 4 – Kovářová 6, Zachová, Szarková, Borovská po 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 1/1 – 1/1. Vyloučení: 2 -2, Diváků: 132.

Peter Dávid, trenér Mostu: My jsme rádi, že jsme ten náš trojzápas ukončili vítězstvím. Dopředu bylo jasné, že dneska nás čeká nejtěžší z těch soupeřů, protože po minulé zkušensoti je nám jasné, že Písek se neskutečně posunul a vyvinul a poctivě jsme se na zápas připravovali. Přesto všechno nám vůbec nevyšel start utkání, kdy musím ocenit domácí, kteří šli do zápasu v mnohem větším tempu než my, takže okamžitě vedli 4:0 a využil co se dalo. Ta hra dopředu Písku je nám velmi známá, ale vůbec jsme to nezachytili a postupně rozhodla až nějaká zkušenost a pak i kvalita. Písek s námi celý zápas držel krok, takže jsem rád, že jsme se postupem času dostali do nějakého slušnějšího náskoku. Jediný náš problém byl, že když jsme to na konci prostřídali, tak jsme to vůbec nezvládli, zatímco Písek hrál celých šedesát minut. Takže myslím že pro diváky to byk velmi atraktivní zápas ve velmi rychlém tempu a jsme rádi že se v klidu můžeme zase připravovat na ligu a gratuluji domácím k dobrému výkonu.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Samozřejme je vidět kvalita toho družstva, například Jeřábková, ta když chce, tak ta toho góla prostě dá a když se tomu družstvu nedaří, tak tu zodpovědnost vezme na sebe a to jsou ty rozdílové hráčky, které dělají zápas a dělají výsledek. My jsme ke konci trochu zkorigovali výsledek, ale je vidět, že ta kvalita toho soupeře je někde jinde a my se jim můžeme přiblížit jen výkonem na hranici možností. V prvním poločase jsem byl z některých chyb holek zklamaný, protože to byly zbytečné nevynucené chyby, ale to jsou ty zkušenosti o kterých tady mluvíme a ty nám v týmu chybí a my je ani mít nemůžeme, protože my nehrajeme v reprezentaci, my nehrajeme evropské poháry a tam se ty zkušenosti získávají a my je získáváme právě v zápasech s takový soupeři jako je Most. Takže my můžeme být rádi za výsledek, my můžeme být rádi za první poločas a jsme rádi, že jsme hráli líp než proti Slávii, protože to byl otřesný zápas. V dnešním zápase tam byla přidaná bojovnost a za to holkám patří dík a gratulace soupeři.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 20 33
3 DHK Baník Most 20 31
4 Házená Kynžvart 19 27
5 DHC Slavia Praha 20 24
6 Sokol Písek 20 23
7 DHK Zora Olomouc 20 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 20 17
9 DHC Plzeň 20 13
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 20 4
12 HK Hodonín 20 4