V prvním utkání jarní části zajížděly písecké házenkářky do Chebu, kde svoje domácí zápasy hrají házenkářky Kynžvartu. Šlo o třetí vzájemné měření sil obou týmů v této sezóně, navíc první před televizními kamerami České televize. První utkání, které se odehrálo ve Strakonicích se oba týmy rozloučili dělbou bodů po remíze 27:27, druhý zápas byl v rámci Českého poháru a odehrál se 28.10. v Písku a Kynžvart díky dvoubrankovému vítězství postoupil do semifinále, ve kterém si jednoznačně poradil s pražskou Slavií 41:19 a postoupil do finále, kde ho v březnu čeká Most.

Do nedělního utkání vstoupily jednoznačně lépe domácí hráčky, které našim házenkářkám dovolily až v 9. minutě první půle, navíc ze sedmimetrového hodu, střelecké trápení našich házenkářek pokračovalo i nadále a v polovině první půle byl stav 8:3 pro domácí, kteří své vedení pomalu navyšovali až na poločasové skóre 16:8. I ve druhé půli byl lepší Kynžvart, kterému se dařilo zejména v rychlém přechodu do útoku a trestal jakoukoliv hostující chybu nebo nepřesnou střelu. Úspěšnost střelby píseckých házenkářek se pohybovala pod hranicí 40%, což přispělo k vysokému vítězství domácích 37:21. V prvním utkání nového roku tak přišlo pro písecké házenkářky kruté vystřízlivění a důkaz, že boj o play-off bude v průběhu jara ještě hodně těžký.

HÁZENÁ KYNŽVART – SOKOL PÍSEK 37:21 (16:8)

Iveta Korešová (Sokol Písek): „Dostali jsme asi dvacet branek z první a druhé vlny, což je strašné číslo.“

Kateřina Hromádková (Sokol Písek): „Z naší strany to rozhodně nebylo povedené utkání, ale myslím si, že nám hodně dalo, víme, z čeho se máme poučit. Zejména nám nešel návrat do obrany.“

Nejvíce branek: Hejkalová 9, Patrnčiaková 5, Dresslerová 4, Tesařová 4, Bezrukova 4/1 – Korešová 13/5, Svobodová 5, Stellnerová 5.

Rozhodčí: Beňuš, Uhlíř Sedmimetrové hody: 2/2-5/5. Vyloučení: 2:0. Diváci: 350

Foto: Roman Knedlík