Podruhé v tomto kalendářním roce a podruhé za sebou si písecké házenkářky poradily s devítinásobnými mistryněmi a loňskými vicemistryněmi z Mostu.

Tentokrát v rámci předehrávky 10. kola nejvyšší soutěže házenkářek přicestovaly Severočešky do Písku a i tentokrát byly v roli favorita. Začátek utkání ale patřil domácím hráčkám, které se na začátku chopily vedení a v polovině první půle vedly o čtyři branky 8:4. Baník ale pěti brankami v řadě během čtyř minut dokázal vývoj utkání otočit a v 18. minutě poprvé v utkání vedl. Obrat utkání donutil domácí lavičku k oddechovému času, který Sokolkám pomohl a po pouze si vzaly vedení zpět. V posledních deset minutách první půle se vedení přelévalo z jedné strany na druhou až o nerozhodné první části hry rozhodla osm vteřin před sirénou Seidlová.

Do druhé půle nastoupily domácí hráčky ve velkém stylu. Během úvodních pěti minut nasázely do mostecké branky šest gólů, zatímco hostující hráčky se prosadily pouze jednou a rázem z toho bylo vedení 21:16. Náskok vytvořený na začátku druhé půle držely písecké házenkářky téměř celý druhý poločas, kdy nedovolily Mostu přiblížit se blíž než na rozdíl čtyř branek. Dvě a půl minuty před koncem se ale přeci jen hostujícím hráčkám podařilo snížit na rozdíl tří branek a minutu před koncem na rozdíl dvou branek 33:31, půl minuty před koncem ale vítěznou pojistku domácího týmu přidala Iveta Korešová, která se ze sedmičky nemýlila a konečný účet utkání podtrhla Adéla Velková, které vstřelila patnáct vteřin před koncem pětatřicátý gól svého týmu a v Obloukové hale se mohlo slavit.

SOKOL PÍSEK – DHK BANÍK MOST 35:31 (15:15)

Sestava a branky Písku: Bezpalcová, Kržová, Preslová - Zelenková, Kocová 2, B. Velková, Korešová 11/6, Indráková 8, A. Velková 1, Bicanová 1, Stellnerová, Chlupová 4, Seidlová 1, Boorová 6, Jandečková 1

Rozhodčí: Kateřina Fialová – Marta Sovová, Sedmimetrové hody: 6/6 – 2/2, Vyloučení: 3:2. ČK: 39. Poláková (MOS), Diváci: 165