První jarní den cestovaly písecké házenkářky k zápasu 22. kola nejvyšší soutěže házenkářek do Zlína. Jihočešky vyrazily na východ Moravy kvůli nemoci bez trenérky Hromádkové, kterou nahradili neméně zkušení trenéři Jan Slavík a Richard Ťupa. Sokolky povzbuzené výhrou proti Dunajské Stredě chtěly získat další dva důležité body v boji o play-off a odskočit svým pronásledovatelkám z Olomouce a Plzně na pět bodů. Třetí vzájemné měření sil tuto sezónu bylo velmi vyrovnané. Sokolky během prvního poločasu několikrát ztratily dvoubrankový náskok před domácími a na konci první půle, po třetím dvouminutovém trestu ztratily i nejlepší střelkyni týmu Terezu Pokornou.

Do druhé půle nastupovaly Písečanky oslabené vinnou dvouminutových trestů pouze ve čtyřech hráčkách, za stavu 15:15. Paradoxně domácí hráčky tuto výhodu nevyužily ani jednou brankou a jako první šel do vedení ve druhé půli Písek, následně ale Moravanky třemi brankami přehouply vedení na svou stranu. Zlom přišel po píseckém time-outu deset minut před koncem, kde to byla pro změnu naše děvčata, která sérií čtyř gólů odskočila domácím na rozdíl tří branek, tento vybojovaný náskok ale Sokolky prohospodařily a dvě minuty před koncem bylo opět vyrovnáno na 30:30. Ve Zlíně se staly nejlepšími píseckými střelkyněmi dvě hráčky, Jana Chlupová a Michaela Součková a byly to právě ony dvě, které rozhodly o osudu utkání, první jmenovaná se minutu před koncem prosadila po individuální akci z hranice šesti metrů, druhá pak zastavila postupný útok domácích vypíchnutým balónem a samostatným úprkem na domácí bránu, který skončil rozhodujícím dvaatřicátým gólem. Za domácí ještě snížila Štipčáková, ale poslední půlminutu při osobní obraně na celém hřišti písecké házenkářky dohrály zkušeně bez ztráty balónu a z velmi těžkého utkání si odvezly dva body.

 Handball PSG Zlín – Sokol Písek 31:32 (15:15)

Nejvíce branek: Daňková 12/4, Štipčáková 4, M. Sekulová 4 – Součková 7, Chlupová 7, Stellnerová 6. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Sedmimetrové hody: 5/4 – 0. Vyloučení: 3:5. ČK: T. Pokorná (Písek).

Foto: Jarda Pavlík