Sokolky začaly s letní přípravou již tradičně poslední týden v červenci, tj. ve středu 25.7.2018, na hráčkami velice oblíbeném atletickém oválu. Vzhledem k právě probíhajícímu Akademickému Mistrovství světa v Chorvatsku, na které odcestovala Pavlína Novotná a Kristýna Neubergová, a dobíhajícím dovoleným na první trénink dorazily hráčky A-týmu v okleštěné sestavě. Letos poprvé je ale doplnily starší dorostenky, které s ženami absolvují celou letní přípravu.

Oproti minulé sezóně se plán letní přípravy poupravil. Trenér Vladislav Jordák chce již tento týden začít trénovat v obloukové hale. Ke kondičním cvičením tak připojí i klasické házenkářské tréninky. Další novinkou budou 3 ranní tréninky pod vedením fitness trenéra Tomáše Kolínského. „S Tomem jsme se domluvili především na silových tréninkách. Tato změna vyplynula i z přání koček, když jsme si společně shrnuli minulou sezónu.“ říká trenér písečanek.

Prvních 14 dnů se budou věnovat čistě tréninkům, poté je čekají 3–4 přátelská utkání, převážně s účastníky nižších lig. Následně stejně jako v loňském roce odcestují do německého Ludwigsburgu na kvalitně obsazený turnaj týmy z první až třetí bundesligy. V rámci základní skupiny se utkají s Waiblingen „Tigers“ (2. bundesliga, 1x vítěz turnaje), HSG Freiburg (3. bundesliga) a HSG Bensheim-Auerbach „Flames“ (1. bundesliga).

Odchody z týmu:             

Dominika Bullová a Vendula Šelaisová – obě DHC Plzeň

Michaela Boorová – SHK Veselí n. Moravou

Dagmar Kalčíková (přerušení kariéry)

Veronika Cyprysová (ukončení funkce vedoucí týmu)

 

Potvrzené příchody:      

Alena Šetelíková Stellnerová (Slavia Praha)

Marta Eresken Krouská (Turecko)