V sobotu jste odehráli utkání proti Porubě, ve kterém jste hned na začátku ztratili se soupeřem kontakt, jinak jste odehrály vyrovnaný zápas, jak bys utkání popsala ty?

Zápas určitě hodnotím kladně. Bojovaly jsme od začátku až dokonce. Byly tam samozřejmě i nějaké chyby, ale ty jsou v každém zápase. Velmi nás zasáhla červená karta Míši Součkové. Už tak jsme neměly skoro nikoho na střídání a vyloučení na zbytek zápasu pro nás bylo o to bolestivější. Velice dobře nám zahrála Andrea Königová, která oživila celou hru. Poruba je silný soupeř a přes to, že jsme na ni nakonec nestačily, myslím, že se nám podařilo jim cestu za 2 body celkem znepříjemnit.

Utkání jste odehráli téměř bez střídání, kvůli velké marodce, jak jsou taková utkání náročná?

Jsou náročná jak fyzicky, tak psychicky. Víte, že i když se vám nedaří, musíte se s tím poprat a jít dál. Někdy je těžké se s tím vyrovnat i z hlediska časem přibývající únavy, protože zápas je dlouhý a když musíte fungovat bez odpočinku, může to být znát. Ale takovéto situace holt v kolektivním sportu čas od času nastanou a nám nezbývá než se s nimi co nejlépe vypořádat. Nakonec každý zápas je náročný, ať je k dispozici více či méně hráček.

Reprezentační pauze po zápase s Prešovem tedy přijde vhod, ne?

Myslím, že ano. Sezona je dlouhá a každému týmu se pauza hodí. A nám na doléčení všelijakých zranění obzvlášť.

V pátek vás čeká poslední venkovní utkání, v Prešově, který prohrál jen s Šaľou a Mostem, takže vás nečeká nic lehkého i s ohledem na zmíněnou marodku, s jakým cílem na Slovensko pojedete?

Z výsledků je patrné, že Prešov se letos prezentuje kvalitní hrou, především pak velmi dobrou obranou. Takže jedním z cílů bude právě na tuto obranu v útoku vyzrát a uhrát tedy co nejlepší výsledek. Chtěly bychom navázat na utkání s Porubou a předvést stejně dobrý, bojovný výkon s co nejmenším množstvím chyb. Nepochybně to však bude těžké utkání.