Na závěr přípravy na novou sezónu jste se o víkendu představili na turnaji německém Ludwigburgu, kde jste se utkali s některými top německými týmy, jak bys zhodnotil(a) písecký výkon?

M.Boorová: Byli jsme se schopni rovnat s německými týmy z 3. bundesligy. Ty týmy tam hrály vážně dobře. Považuji pro nás za úspěch, že jsme dokázali remizovat s německým týmem HCD Gröbenzell, který od této sezóny bude účastníkem 2. bundesligy. Tento zápas jsme mohli vyhrát, kdy jsme si vytvořili dostatečný náskok, ale bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Za vrchol turnaje považuji zápas s německým mistrem 1. bundesligy SG BBM Bietigheim. Tento zápas jsme sice o dost prohráli, ale osobně mě bavil nejvíc a odnášíme si zážitek na celý život. Jen škoda, že nebyla v bráně jedna z top brankářek Tess Wester, na kterou jsme se nejvíc těšili. Co se týče německých týmů, vidím velký rozdíl v herní rychlosti a bojovnosti. Oni ikdyž prohrávají, nevzdají se a bojují až do konce a jsou schopni výsledek zvrátit. To bychom konkrétně my měli naučit.

V.Jordák: Určitě jsme si závěr přípravy nemohli přát lepší. Výborná úroveň, nebylo tam průměrné družstvo. Všechny zápasy se hrály v neskutečném tempu a benevolence rozhodčích k zákrokům na hranici pravidel přispívala nezvyklé tvrdosti obran, prostě super.

V sobotu doma přivítáte Šaľu, která patří mezi česko-slovenský top, ale minulý rok se vám domácí utkání proti Šale podařilo, jak na něj navázat?

M.Boorová: Doma se nám v minulé sezóně proti silným soupeřům dařilo. Jinak tomu nebylo ani proti Šaľe. V několika případech jsme ukázali, že i když jsme se pohybovali na konci tabulky, dokázali jsme silné soupeře potrápit. V tomto zápase byla bojovnost a tvrdá obrana, když na to navážeme, můžeme se prát o body

V.Jordák: Je to topka soutěže, ale my už jsme dokázali hrát dobrá utkání se silnými soupeři.

Nemůže nervozita z prvního utkání trochu svazovat ruce?

M. Boorová: Začíná nová sezóna a každý bod se počítá. Ta zdravá nervozita je asi úplně normální, ale nemyslím si, že by to mělo mít vliv na utkání.

V.Jordák: První zápas je vždy velká neznámá, jak na tom družstva skutečně jsou, ale to nemění nic na situaci, jít do zápasu s vírou v co nejlepší výkon, nejlépe s bodovým výsledkem.

V případě výhry bude zapomenuto loňské první kolo s Prešovem?

M.Boorová: Naštěstí tato prohra v prvním kole s Prešovem neměla vliv na konečnou tabulku (smích). V případě dramatického utkání nejen se Šaľou a získání nějakého bodu do tabulky věřím, že si po takové zkušenosti závěr utkání budeme schopni pohlídat.

V.Jordák: Na ten zápas se nedá zapomenout nikdy.

Na rozdíl od jiných let neprošel tým letos tak zásadní proměnou, bude to pro vás velká výhoda?

M. Boorová: Ano přesně tak, nedošlo k tak velkým změnám. Navíc k nám přišly nové hráčky, které ukázaly ať už v přípravných zápasech nebo právě na turnaji v Ludwigsburgu, že budou pro nás velkým přínosem. Výhoda to tedy pro nás určitě je, už jenom kvůli tomu, že konečně nemusíme začínat od začátku a už se herně známe od minulé sezóny.

V.Jordák: Myslím, že jsme všichni rádi, že se ta parta koček udržela a velmi vhodně doplnila.

A co si celkově od nové sezóny slibuješ?

M. Boorová: Je to jenom na nás, jak se k tomu postavíme. Věřím ale, že na tom budeme lépe než minulou sezónu

V.Jordák: Rádi bychom navázali na poslední zápasy z předchozího ročníku, a jestli se nám k těm výkonům podaří jen přiblížit, tak nemusíme mít z nové sezóny strach.