Písecké házenkářky v sobotu cestovaly k odvetnému utkání na sever Čech, kde se na palubovce Mostu chtěly pokusit smazat tříbrankové manko z prvního dějství. Úvod zápasu a jeho první desetiminutovka byla vyrovnanou partií, kdy do páté minuty vedly Sokolky, poté se vedení ujaly domácí hráčky. Na dostřel jedné či dvou branek se Jihočešky držel domácích až do konce dvacáté minuty, kdy domácí hráčky vedly 10:8, poté bohužel následoval střelecký výpadek hostujícího týmu, který trval až do poslední minuty první části hry a domácí hráčky pěti brankami v řadě odskočily na šest branek 15:9.

Druhý poločas bohužel pro naše házenkářky už nepřinesl žádnou dramatickou zápletku. Černí andělé pomalu a jistě navyšovaly své vedení, které bylo v polovině druhé půle už o deset branek 24:14. Bohužel i závěr druhé půle byl ve znamení střelecké impotence Písku, když se hostující hráčky během osmi minut prosadili pouze dvakrát a tím podtrhly jednoznačný výsledek pro domácí.

Sokolky tak po roce opět čekají boje o bronz, kde tentokrát narazí na pražskou Slavii. První utkání se hraje už v sobotu 11. května od 15:00 v Písku, odveta pak za týden v hlavním městě.

Kateřina Hromádková, trenérka Sokol Písek: „První část prvního poločasu nám relativně vyšla, tam jsme byly schopné se soupeřem držet krok. Bohužel nám pak na jedenáct minut úplně odešla střelba a nebyly jsme schopny se prosadit. Tam si Most vytvořil celkem pohodlný náskok, který už do konce utkání jen navyšoval a nám se nepodařilo do zápasu vrátit.“

DHK Baník Most – Sokol Písek 31:20 (15:9)

Nejvíce branek: Ogonovszky 6, Arciševskaja 5, Poláková 4 – Korešová 6, Holanová 3, B. Velková 3

Rozhodčí: Kateřina Fialová – Marta Sovová, Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/1, Vyloučení: 4:3. ČK: Indráková (PIS), Diváci: 636

Foto: Petr Maťašeje