Nejdřív se vraťme k vašemu výletu na Slovensko. V předzápasovém rozhovoru trenér říkal, že pokud budete bojovat, tak výsledek nebude tak důležitý, jako předvedená hra. Což jste podle jeho reakcí po obou zápasech splnili, tak jste vy hráčky byl spokojené s oběma výsledky?

Jana: S výsledkem proti Prešovu rozhodně spokojené nejsme. Doufaly jsme, že bychom mohly uhrát nějaké body, ale bohužel se nám vůbec nedařilo proměňovat vyložené šance. Oproti tomu zápas proti Michalovcům se nám dařilo v obraně a dlouhou dobu jsme držely příznivý výsledek. V posledních minutách nám soupeř odskočil na větší brankový rozdíl, což mohlo být  následkem i našeho  oslabeného týmu a celkovou únavu z celého víkendu.

Trenér: S nasazením určitě spokojenost. Holky zaslouží opravdu velkou pochvalu především za druhý zápas s Michalovci tam už to bylo skutečně o morálu.

V zápase proti Prešovu jste během prvního poločasu nevyužili dle zápisu 21 střeleckých příležitostí, to je poměrně vysoké číslo, přibliž nám prosím, co stojí za tímto číslem, protože nikdo z čtenářů na zápase asi nebyl.

Jana: Bohužel čísla hovoří jasně a my jsme v koncovce úplně vyhořely. Neproměňovaly jsme vyložené šance,  a i když většina střel šla na bránu, ztroskotaly jsme na domácí brankářce. A pět gólů za poločas je strašně málo.

Trenér: Co se týče zápasu s Prešovem super nasazení, velice solidní hra, vypracování  dobrých střeleckých pozicí, ale proměňování katastrofa. Z dvaceti šesti střel skončilo pouze 5 za zády brankařky a to je 20 procentní úspěšnost na družstvo takže průser. Prostě tohle byl takový ten zápas, kdy soupeři vyjde všechno a ty se trápíš, i když bojuješ. Na druhou stranu dobře víme o problému efektivity na spojkách a to se v tomto zápase projevilo v plné kráse.

A ve druhém zápase jste se drželi Michalovců na dostřel deseti branek, rozdíl mohl být i nižší, ale několikrát jste se vlastní chybou připravili o balón v rychlém protiútoku, mohlo to už souviset s únavou?

Jana: Proti Michalovcům jsme si řekli, že nemáme co ztratit a daly jsme s holkama do zápasu vše. Ke konci zápasu nás možná postihla únava, ale stále jsme s výsledkem proti nejlepšímu týmu Interligy spokojené.

Trenér: Michalovce určitě zápas kdy holky dřely a nebýt zahozených dvou sedmiček mohly Michalovce skutečně déle potrápit. Přesto jsem na některé musel zvýšit hlas. Prostě nejde jet na půl plynu, když kolem vás 5 lidí maká. Druhý poločas holky náskok stáhly na rozdíl 8 branek a o solidní výsledek přišly až v poslední 10 minutovce kdy už odešly fyzicky.

Před vámi jsou opět dva víkendové zápasy, v sobotu se už potřetí v této sezoně utkáte s pražskou Slávií. Po posledním utkání s tímto soupeřem nebyl trenér moc spokojen s výkonem, zejména co se prvního poločasu týče, tak co se dá na třetí pokus zlepšit, aby měl trenér slova chvály jako po Prešovu a Michalovcích?

Jana: V sobotním zápase se musíme poučit z předchozích chyb a více se soustředit na naši hru. Při pohárovém utkání se nám první poločas vůbec nevydařil a ztráta z něj byla do druhého poločasu příliš velká. Proto si nesmíme nechat utéct začátek zápasu. Musíme se soustředit na náš výkon a udělat co nejméně chyb.

Trenér: Důležitý je pro nás především zápas se Slávií a tomu také podřídíme přípravu. Nedoufám, že budu spokojený já nebo holky, indikátor spokojenosti budou diváci a ty si už zaslouží, abychom jim předvedli výkon a hru, která je bude bavit s tím pak přijde i dobrý výsledek.

V neděli se opět po týdnu utkáte s Michalovcemi, které za sebou budou mít těžké utkání s Mostem, takže ve hře bude určitě taky lepší výsledek podpořený domácím prostředím.

Jana: Rády bychom zopakovaly hru, kterou jsme před týdnem předvedly v Michalovcích. Agresivní obranou a s pohybem v útoku, kdy musíme proměňovat vyložené šance, můžeme přemýšlet i nad lepším výsledkem.

Trenér: Zápas s Michalovcemi bude strašně těžký. Holky budou hrát dva zápasy v 16 hodinách a na to opravdu natrénováno nemáme a Michalovce nás tentokrát ani trochu nepodcení. Přijede top družstvo WHIL soutěže a nám nezbyde než najít v sobě opravdu velký kus odvahy se poprat alespoň o podobný výsledek jako před týdnem.