Domácí házenkářky držely s favoritem utkání krok do poloviny prvního poločasu, kdy během dvojnásobného vyloučení domácích hráček si Šalanky vytvořily čtyř brankový náskok. Ten se ukázal být pro vývoj utkání jako klíčový. Ve druhém poločase vedly hostující hráčky už rozdílem šesti branek, ale sokolky nesložily zbraně a čtyřmi slepenými brankami se dostaly na dostřel slovenským soupeřkám, ale dvě neproměněné šance a hlavně výborně chytající Haládiková, která se dostala do branky až na koncovku utkání, utnuly konec píseckým nadějím na bodový zisk. Písecké hráčky předvedly určitě nejlepší výkon této sezóny a nezbývá doufat, že podobnými výkony se budou prezentovat i v dalších zápasech interligy.

 Sokol Písek - Slovan Duslo Šaľa 23:27 (12:16)

Jan Slavík, asistent trenéra Sokola Písek: „Musím pogratulovat soupeři k vítězství a jsem rád, že jsme favorita potrápili. Bohužel rozhodla skutečnost, že jsme nedokázali přidat další gól, když jsme se dostali na dostřel dvou branek. V záběru podržela soupeře brankářka. S naším výkonem jsme ale maximálně spokojený a musím holkám poděkovat za předvedený výkony.“

Michal Lukačín, trenér Dusla Šaľa: „Věděl jsem, že dnes nás čeká těžký soupeř a těžký zápas a na to jsem upozorňoval děvčata. Letos je to úplně jiný Písek, než v minulých letech. Sledoval jsem utkání domácích na internetu a hráli velice dobře, což se mi dneska i potvrdilo. Písek hrál velmi agresivní obranu, se kterou jsme měli zejména v prvním poločase velké problémy. V druhé polovině prvního poločasu se nám začalo dařit v útoku a začali jsme dávat góly z rychlých útoků a z druhé vlny a náskok jsme si pohlídali do konce prvního poločasu. Ve druhém poločase jsme se dostali opět do jakési křeče a soupeř ucítil šanci. Stáhl manko na rozdíl třech branek, tady nám ale pomohlo střídání brankařek, když nová brankářka chytila dvě, tři vyložené šance. Pro nás je to vybojované vítězství a já jsem přesvědčený, že odtud se body nebudou vozit lehko.

Nejvíce branek: Bullová 4, Součková, Boroová, Palasová po 3 - Bujnochová, Pócsíková po 5, Tulipánová, Veselková po 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3. Vyloučení: 3 – 4. Diváci: 105.