Podle tabulkových předpokladů mělo jít o vyrovnanou bitvu, což se potvrdilo od první do poslední minuty utkání. Žádný z týmu si nebyl schopen po celou dobu hrací doby vytvořit větší náskok, chvíli držely vedení v utkání hráčky Šaľy, chvíli to byly Sokolky, zlom v utkání mohl přijít na začátku druhé půle, kdy hráčky ze Slovenska vedly, ale nedokázaly využít dvojnásobnou přesilovku. Za to Sokolky využily k obratu červené vyloučení Königové, které nekompromisně sestřelila Kvášovou a z jednobrankové ztráty přehouply sedm minut před koncem vedení na svou stranu. Šaľianky mohly ještě vyrovnat těsně před koncem, ale po krocích hostující hráčky přišly jak o naději na gól, tak o body a z výhry se tak mohly radovat písecké hráčky.

Sokol Písek - HK Slovan Duslo Šaľa 26:25 (16:16)

Nejvíce branek: Kubišová 7, Benešová 5, Kvášová 4 - Janičič 6, Némethová 5, Königová a Trepáčová po 4. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 2/2 – 4/3. Vyloučení: 3:2. Diváci: 156.

Ivana Bahýlová, asistenka trenéra Šaľy: Dneska rozhodly technické chyby, kdy jsme jich vytvořili přes dvacet a to rozhodlo utkání, nevím co víc bych k utkání řekla.

Kateřina Keclíková, trenérka Písku: My jsme se na Šaľu pečlivě připravovali celý týden. Jsme rádi, že koncovka zápasu dopadla lépe pro nás, protože si myslím, že průběh utkání byl hodně vyrovnaný. Jsem ráda, že se gólově prosadilo více hráček, že tentokrát ta tíha utkání neležela jen na jedné hráčce a přidaly se i ostatní hráčky. Konec utkání byl pro nás hodně dramatický a na koncovkách budeme muset hodně zapracovat, aby jsme je dohrávali více v klidu. Holky zabojovaly, makaly, byly tam nějaké chyby, ale bez toho se házená hrát nedá a já jsem spokojená. Pro nás bylo komplikací, že jsme měli jen jednu brankářku, která se prvním poločasem trochu protrápila, ale ve druhém poločase už nás podržela.