Domácí družstvo na začátku prvního poločasu vstřelilo rychlé dva góly. Poté se začal střelecky lépe prosazovat soupeř z jihu Čech a do šatny si v poločase odnášel tříbrankový náskok. V osmnácté minutě druhého poločasu domácí tým srovnal stav utkání a bojovalo se o každý míč. Soupeř však zabojoval více a odvezl si z Olomouce zasloužené vítězství.

DHK ZORA Olomouc – TJ Sokol Písek 23:25 (12:15)

Nejvíce branek: Domácí:Salčáková 10, Patrnčiaková 4, Gajdošíková 3 - Kvášová 8, Šetelíková 8, Novotná 3. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 8/7 - 2/1. Vyloučení: 0:3. Diváci: 240.

Jan Hegar, trenér Zory Olomouc: „V první půli jsme měli poměrně dobrý vstup do utkání kromě některých šancí, které jsme neproměnili. Potom jsme ale v patnácté minutě upadli ve výkonu, hosté nás začali přehrávat a to především Hana Kvášová, střelbou z dálky a spoluprací s pivotem. I když jsme se na soupeřovu spolupráci s pivotem připravovali, tak ani zasunutý obranný systém ani potom otevřený obranný systém nefungovaly a dostali jsme patnáct branek. Ve druhé půlce jsme se přizpůsobovali útočné hře soupeře. Vrátili jsme se zpět do utkání až kolem patnácté minuty. Tam potom hře začala Jája Trumpešová dávat lepší směr, ale bohužel se zranila. Rozdíl byl dnes ve hře a produktivitě spojek."

Kateřina Keclíková, trenérka Sokola Písek: „Bylo to hodně vyrovnané utkání, což jsme samozřejmě očekávali. Řekla bych, že z naší strany byl slabší druhý poločas. Myslím si, že v prvním poločase jsme byli daleko koncentrovanější a víc přesnější. Ve druhém poločase jsme trošičku začali vymýšlet nesmysly a málem nás to stálo ten náskok z prvního poločasu. Za prvé jsme nedali sedmičku, nedali jsme náskoky. Opravdu do dalších zápasů bychom se tomu měli vyvarovat, protože to jsou věci, které nás můžou stát body. Na druhou stranu, co holkám nemohu upřít, je neuvěřitelná bojovnost a v tom asi dneska byla naše větší síla.“