MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Téměř po třech letech se v neděli v písecké Obloukové odehraje jihočeské derby, tentokrát však nepůjde o interligové boje, ale o zápas 2. ligy žen, mezi píseckým "B" týmem a Jindřichovým Hradcem. Všechna jihočeská derby, která vyprodávala haly v obou městech, odehrála i dlouholetá hráčka Jindřichova Hradce, nyní však píseckého "B" týmu, Zuzana Kohoutová.

Hned první rok po postupu do Interligy jste se probojovali do play-off, jak vzpomínáš na tuhle část kariéry?

Řekla bych že to byl snad nejlepší rok mého půlsobení v Interlize. Házená pro nás byla na prvním místě, všechno bylo nové, trenér, soutěž, tréninky, velká euforie a play off pro nás byla odměna.

Postup do Interligy znamenal i konfrontaci dvou jihočeských družstev, jak jste derby v šatně prožívali? Vzpomeneš si na nějaký zápas proti Písku?

Derby, to slovo u nás v šatně snad nikdy nezaznělo, podle mě, jsme to brali jako každý jiný zápas, s tím, že je Písek aspoň dojezdově blízko. Z toho důvodu, že jsem to já osobně ani jako nějaké derby nebrala, si nepamatuju žádný konkrétní zápas proti Písku, spíš mi bylo líto hrát proti mým bývalým spoluhráčkám a kamarádkám, Zuzce Keslerové a Petě Bubeníkové.

 A na který zápas celkově v hradeckém dresu nejraději/nejvíc vzpomínáš?

Nejraději asi vzpomínám asi na pohárové utkání Challenge Cupu v tureckém Izmiru, to byla super zkušenost, cestovánímletadlem, jíná házená, kultura, prostě zážitek

Nyní oblékáš dres píseckého "béčka", jak jsi se dostala od Vajgaru právě do Písku?

Do Písku jsem odešla za mým přítelem, který tady trénuje basketbal a společně tu žijeme s dcerou a psem :)

A nad návratem do Interligy si nepřemýšlela?

Návrat do Interligy už jsem ani nezvažovala, už jsem tak nějak zlenivěla :)

Co očekáváš od nedělního utkání? Jde o zápas týmů z horních pater tabulky o derby a v obou týmech nastupuje pár zkušených hráček. Tip na vítěze nedělního utkání?:)

Na zápas se těším, uvidím po dlouhé době holky a trenérku Ivu. A kdo vyhraje? Asi ten tým, který dá minimálně o gól víc než soupeř :)

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4