MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

V sokolském derby u Otavy začaly lépe hostující hráčky, které si v polovině první půle měly šestibrankový náskok. Domácí hráčky, které za prvních patnáct minut zápasu vstřelily jen dvě branky a tahaly za kratší konec, se porubským házenkářkám dostaly na dostřel dvou branek dvě minuty před koncem první půle, ale díky hostující brankářce se na menší rozdíl nepřiblížily. Druhý poločas probíhal v naprosto stejném duchu jako poločas první. Na úvod druhé půle si hostující házenkářky vytvořily sedmibrankový náskok, který držely až do poloviny druhé třicetiminutovky, kdy se domácí hráčky čtyřmi brankami v řadě přiblížily na dostřel třech branek. V klíčových momentech opět rozhodla hostující brankářka, která svůj tým podržela v pravou chvílí. Domácí hráčky už v posledních deseti minutách nenašly síly na zdramatizování zápasu a Poruba tak v Písku zvítězila rozdílem šesti branek.

Sokol Písek – DHC Sokol Poruba 20:26 (9:12)

Nejvíce branek: Königová 6, Boorová 4, Novotná, Součková po 3 – Minarčíková 5, Kostelná 5/2, Rechtorisová 4. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 0 – 5/3. Vyloučení: 3:3 (přímá ČK Součková). Diváci: 98.

Peter Olšavský, trenér Poruby: Začnu tím, že musím říct, že soupeř se dneska převedl velmi dobrou agresivní obranou a ten konečný výsledek je trochu zkreslující, protože to byl vyrovnaný zápas, kde rozhodly asi větší brankářské zkušenosti na naší straně. Hráčky jsme upozorňovaly na to, co tady můžeme čekat, bohužel v některých momentech, jsme se nedokázali vyvarovat chybám a zbytečně jsme inkasovali. Nedostali jsme moc gólů, takýe jsem rád, že jsme vyhráli i když nám chyběla jedna hráčka z obrany, ale nahradily jí jiné. Co nás mrzí, že máme v týmu mladé hračky, kterým jsme chtěli dát příležitost, bohužel k tomu dnes nemohlo dojít.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Já jsem často docela naštvaný na ten náš výkon, ale dneska jsem holkám řekl, že takhle se ty zápasy mají odehrát, nasazení od všech těch holek co byly dneska na hřišti bylo vidět. Dneska velice dobrý výkon podala Königová, která naskočila do toho rozjetého zápasu a tu naši hru neskutečně oživila, takže já jsem s výsledkem spokojený, protože takhle chceme aby holky hrály, aby takhle bojovaly.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4