MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Poslední utkání jste odehráli utkání v Olomouci, které jste prohráli pouze dvoubrankovým rozdílem, dá se tedy říct, že jste navázali na dobrý výkon z Michalovců? Co v sobotu chybělo k tomu, abyste mohli pomýšlet na body? Kde se podle tebe zápas zlomil?

V. Jordák: Určitě se nám na výkon navázat podařilo. Je to velká škoda, že se nám nepovedly body z Olomouce přivézt. Zápas byl naprosto otevřený a kočky i přesto, že jsme v závěru, deset minut před koncem prohrávaly o čtyři branky, zabraly a dotáhly zápas na rozdíl branky. Osudným se nám stalo neproměnění vyložených šancí v závěru a lépe zvládnutá přesilovka.  

M.Pešková: určitě je každým zápasem vidět zlepšení, zejména v útočné fázi, kdy náš herní projev je týmovější a jsme schopny si trpělivě vypracovat šanci. Vidím však stále rezervy ve využití křídel a rovnoměrné aktivitě všech spojek v útočné hře. Zpět ale k výkonu v Olomouci. Nemyslím si, že výkon byl ideální, srážely nás školácké chyby a neproměňování vyložených šancí, i přesto, že herní projev byl zase o něco lepší jak v posledních zápasech. Nic to však nemění na tom, že nás tato bodová ztráta mrzí, protože bylo v našich silách si body odvézt. V sobotním zápase nám chybělo trochu vyšší procento úspěšnosti střelby, ale za největší handicap považuji hraní v početní převaze, kdy se nám nedaří tuto výhodu využít. I v tomto zápase to mohl být jeden ze zlomových okamžiků, kdy jsme dvojnásobnou přesilovku nedokázali využít a odskočit soupeři. Přidalo se k tomu hluché období na začátku druhé půle, kdy se nám soupeř vzdálil a my už se s tím nedokázali vyrovnat.

V dalším kolem doma přivítáte pražskou Slávii, co vám může zaručit úspěch v tomto zápase?

V. Jordák: Na zápas se všichni těšíme a určitě chceme odehrát opět solidní zápas a poprat se o body. Zápas trvá 60 minut a přesto, že je Slávie favorit, tak stát se může cokoliv. Proč by to nemohl být zápas jako Strakonice - Dukla.

M. Pešková: Základem pro dobrý výkon je podle mě obrana, tudíž musíme eliminovat nebezpečné střelkyně. Ruku v ruce s tím se nám otevřou možnosti na rychlý přechod a budeme skórovat z jednoduchých protiútoků, které nás nebudou stát tolik sil.

V Písku působí hned několik hráček, které prošly Slávií a ty jsi jedna z nich, takže jak ty osobně se na sobotní konfrontaci těšíš?

M. Pešková: Na sobotní zápas se těším, stejně jako na všechny ostatní zápasy. Nevidím v tom duelu nějaké zvláštnosti oproti jiným utkáním. I přesto, že zatím výsledky vypovídají v náš neprospěch, užíváme si každou minutu na hřišti, o to víc, když cítíme podporu od spoluhráček navzájem, tak od trenéra. Tento zápas budou výzvou a já se těším, že se s ní pokusíme vypořádat, že přijde hodně diváků, budeme se moci opřít o dosavadní skvělé výkony brankařek a společně to zvládneme.

Zeptám se tě na stejnou otázku, jako Pavlíny Novotné, co rozhodlo o tom, že si změnila interligovou adresu a zamířila do Písku?

M. Pešková: V nabídce Písku jsem viděla možnost se více rozvíjet a herně posouvat. Důvodem bylo zejména herní vytížení, kterého se mi za mně ne příliš jasných důvodů téměř nedostávalo, proto jsem se rozhodla pro změnu.

A jak jsi zatím spokojena se svými výkony?

M. Pešková: Já jsem v první řadě ráda, že mám možnosti si na hřišti vyzkoušet různé herní varianty, objevuji se na více postech jak v obraně, tak v útoku, takže je to pestré a kreativní. Mé výkony zatím nejsou ideální, zejména hra na spojce je pro mě po několika letech zase nová, takže se zatím trochu hledám, ale myslím, že se to postupně zlepšuje. Chce to přidat více gólů z větší vzdálenosti, na tom musím pracovat. Určitě musím zlepšit efektivitu střelky a pak možná budu spokojená :)

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4