MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Poslední soutěžní utkání jste sehráli před třemi týdny v Michalovcích, kde jste sice nevyhráli, ale uhráli nejlepší výsledek za dlouhou dobu, jak by si utkání zpětně okomentovala?

Utkání v Michalovcích bylo z naší strany povedené. Od počátečního hvizdu jsme se soupeřem držely krok. V prvním poločase byl maximální rozdíl branek o 3, které jsme pak sice stáhly na 12:12, ale soupeř se nám do konce prvního poločasu vzdálil na „pouhých“ 18:16. Myslím, že všechny jsme po prvním poločase koukaly na časomíru s otevřenou pusou a moc se nám tomu nechtělo věřit.  Ovšem daleko větší úkol nás pak čekal v druhém poločase. Za takového stavu z prvního poločasu se od nás očekávalo, že budeme pokračovat a záleželo jen na nás a především našich hlavách, jak se s tím popereme. Musím říct, že jsme se s tím vypořádaly na jedničku a ukázaly jsme tím tak, že i se silným soupeřem Písek umí hrát.

Tento víkend vás čeká druhé venkovní utkání, v Olomouci, která na úvod sezony ještě neprohrála, může na Hané platit vaše hra jako Michalovcích?

Přidat ke hře, kterou jsme předvedli v Michalovcích tvrdší obranu, tak poté to na Olomouc určitě může platit. Olomouc má v tuto chvíli těžší postavení než my. Bude se hrát u nich doma, a jak jste zmiňoval, ještě neprohrála. Větší tlak bude kladen na ně a chybami, které člověk pod tlakem dělá, my můžeme jen získat.

Tobě osobně se na úvod sezóny taky daří, s 21 brankami si zatím nejlepší střelkyní týmu. Jak jsi spokojena/nespokojena se svými osobními výkony?

21 branek je sice hezkých, ale spokojená s osobními výkony moc nejsem. Vždy je co zlepšovat a hrát lépe.

Za týden doma přivítáte pražskou Slávii, takže jako bývalé slávistky se tě musím zeptat na každoroční otázku, jak se na zápas těšíš?

Musím říct, že dříve jsem tyto zápasy hodně prožívala a byla o dost nervóznější než při jiném zápase. Určitě je to přeci jen trochu jiný zápas než ostatní. Už jen kvůli tomu, jak moc se mezi sebou všechny známe, kolik let jsme spolu hrály v jednom týmu a teď nastupujete proti sobě jako soupeřky. Na zápas se těším. Nervozita určitě bude, ale jakmile jste v zápalu hry, zapomenete na to a v tu chvíli je to zápas jako každý jiný. 

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4