MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Máte za sebou první zápas sezony, který asi úplně nevyšel podle očekávání, byť Šaľa byla velkým favoritem, tak jak bys zápas s odstupem času shrnul(a)?

P.Novotná: Na zápas jsme byly všechny natěšené a plné očekávání. Do zápasu jsme se vrhly po hlavě. Promarněná přesilovka na konci prvního poločasu však naprosto otočila vývoj utkání. Soupeřky získaly sebevědomí a my působily bojácně a málo agresivně. Ukázalo se, na co si musíme dát pozor a čemu se v příštích utkáních vyvarovat.

V.Jordák: Tak skutečně Šala roli potvrdila, ale na druhou stranu jsme jí tuto roli usnadnili našimi chybami. Šaľa odskočila až ve dvacáté páté minutě prvního poločasu, kdy jsme neproměnili šance a nakupili technické chyby.

 Prvních dvacet minut jste Šaľe byli rovnocenným soupeřem, ale pak opět přišel střelecký útlum, se kterým písecký tým bojoval velkou část minulé sezóny, co se stalo?

P.Novotná: Obrana je základ. Když přestaneme jezdit v obraně, ani útok nemůže být podle představ. V sobotním utkání to s naší obranou šlo bohužel z kopce. Je těžké po několika obdržených brankách v řadě opět najet na koncentraci ze začátku utkání. Nerada bych výkon srovnávala s minulou sezonou, ale věřím, že navážeme na výkony z konce sezóny, byť je ještě vylepšíme.

V.Jordák: Je to jednoduché, jestli chcete hrát s družstvem jako je Šaľa vyrovnané utkání musíte ho zvládnout celých 60 minut, to se nám bohužel nepovedlo. Na druhou stranu Šaľa bude top družstvem nadcházející sezony, takže žádná velká tragédie.

V sobotu vás čeká další domácí zápas s Veselím nad Moravou, kde už se dá říct, že velí povinnost zvítězit, co tedy zlepšit a jak Veselí porazit?

P.Novotná: Na soupeřky musíme vlítnout bez žádného strachu či respektu. Já osobně ještě k tomu zahodit nervozitu. Agresivní obrana, spolupráce, pečlivý návrat do obrany a vyhranné souboje jeden na jednoho - to budou podle mě klíčové okamžiky pro získání dvou bodů.

V. Jordák: Určitě nasazení a osobní odvaha v soubojích jeden na jednoho jak v obranných, tak útočných činnostech.

Když se vrátíme k tobě osobně, máš za sebou první zápas v píseckém dresu, jak si spokojena se svým výkonem?

P.Novotná: S výkonem spokojena rozhodně nejsem. Byla jsem velmi nervózní, nevěřila jsem si. Nechtěla jsem udělat chybu a hrála velmi bojácně. Ani jednu ze svých pěti střel jsem neproměnila. Pak už jsem se jen snažila vytvořit šanci a přihrát na ní. U mě je to hodně o hlavě. Na tréninku sbírám herní sebevědomí a věřím, že se rozehraji do mých maximálních výkonů a tím pomohu týmu k dobrým výsledkům.

Do Písku si přišla ze Slavie, co tě na jih Čech zavedlo?

P.Novotná: Rozhodně hlavní důvod bylo mé malé zápasové vytížení. Na Slavii jsem nedostávala tolik příležitostí, proti silnému soupeři skoro vůbec. Ještě k tomu byl o post střední spojky boj, a tak jsem se objevovala na postech, kde jsem nikdy nehrála. V Písku je ještě k tomu skvělá parta holek, které znám i z dřívějška. Moc se mi tu líbí.

A tvůj sezónní cíl v Písku?

P.Novotná: Chtěla bych bojovat o play-off. Být nepříjemným soupeřem pro každý tým, ať už bude favorizovaný sebevíc. Věřím, že se naše super parta se odrazí i ve výkonech a diváci budou sledovat kvalitní házenou.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4