MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Minulý pátek jste zakončili sezónu týmovou večeří, takže sezóna už je definitivně u konce, v interlize jste se udrželi, takže minimálně s tím musí být spokojenost?

U konce ještě ne. Okolí mě varovalo, že večeří trénování končí a holky už neuvidím. Byl jsem vždy zvyklý ještě červen trénovat, ale opak je pravdou.  Kočky samy nechtěly úplně skončit, tak jsme našli super kompromis. V pondělí jedeme trochu udržovačku a ve čtvrtek začínáme doplňkové sporty, ten první bude v podobě drtivé porážky v jump aréně na Zličíně, laser game v Písku apod.

Co se týče závěru, spokojenost hlavně s předvedenými výkony. S tím pak přišla krásná třešnička na dortu v podobě udržení.  Byla to odměna pro kočky, že to nezabalily a praly se o lepší výsledek až do konce sezony. Lidi by si měli uvědomit, že ta sezona nebyla ani trochu lehká a těm holkám patří velký, opravdu velký dík.  

Byla to tvoje první sezóna v interlize, ale i u ženského týmu, takže co ti ta sezóna dala nebo naopak vzala?

Určitě mi sezona nic nevzala. Nelitoval jsem ani okamžik, že jsem nabídku Písku přijal. A co dala, klidně můžu začít psát knihu a myslím, že trilogie Pán prstenů bude slabý odvárek jak na obsah, tak na počet stran. J Skutečně mě každá z koček, která prošla družstvem, něčím ovlivnila, posunula a je jedno, jestli to byly slzy, vztek, smích, nasazení, bojovnost, mrhání talentem, charisma.      

A jak se ti uplynulou sezónu pracovalo v Písku?

Přibližně 20 mladých koček, sen každého chlapa, byly pracovité, úžasné, krásné, sexy. JJJ Zatím to vypadá, že tu ještě alespoň jednou sezonu zůstanu tak, že byly prostě nejlepší. Doufám, že jsem na nic nezapomněl, jinak jsem v Písku skončil.

Překvapila tě v něčem interliga a ženská házená? Nebo třeba v něčem utvrdila?

Určitě mě překvapilo a zaskočilo, jak moc ovlivňuje výkon koček hlava 99.99%. Druhou věcí bylo, že se dají mnohem častěji hrát velice dobré zápasy i s těmi nejlepšími a klidně si můžete věřit, že se vám je podaří porazit.     

V posledních zápasech jste se předvedli ve velmi dobrém světle, nemrzí tě trochu, že sezóna skončila a v září budete muset začít skoro od nuly?

Nemrzí. Kočky posunuly laťku pořádně vysoko oproti začátku sezóny, to neměly dělat. Ukázaly, že házenou umí, tak se nemohou divit, že budu chtít víc než 6 bodů po základní části. 

Trošku budu předbíhat, ale co letní příprava? Už máš v hlavě, kdy začnete? Bude nějaké soustředění nebo turnaj?

Začátek je jasný, ale příprava je teď posledních 14 dní moje noční můra vzhledem k pracovním povinnostem, brigádám, apod..

Určitě je jasné, že jako každý rok se ani Písku nevyhnou odchody některých hráček, ale budete chtít před sezónou některé pozice posílit, nebo tým nějak rozšířit?

Ano.

Nějaké závěrečné slovo trenéra? J

Díky Bohu, že mi zkřížil cestu neuvěřitelnou partou holek z Písku. Jsem na vás fakt hrdý, ale stejně vás nemám rád J až na maličkou.  

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4