MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Minižačky Sokola Písek se zúčastnily tradičního házenkářského turnaje ve Velké nad Veličkou, na kterém startovala nejen družstva z celé České republiky ale i ze Slovenska. Kromě domácího týmu poměřily síly také s družstvy Zlína, Ivančic, Veselí nad Moravou, Slavie Praha a Šaly ze Slovenska.

Svoje úvodní utkání se Slávií odehrály hned v pátek po příjezdu a v poklidu zvítězily 7:0. V sobotních utkání hned dopoledne nastoupily dvakrát proti týmu ze Slovenska a to nejdříve proti Šale „A“, kterou dokázaly porazit 10:3. Následně bojovnice z Písku nastoupily proti favoritovi turnaje Šale „B“. Nutno podotknout, že s tímto soupeřem prohrály před Vánoci na turnaji ve Veselí nad Moravou rozdílem třídy, o devět branek a tento soupeř jasně tehdy turnaj ovládl. Určitý respekt k soupeři tedy panoval a holky si chtěly hlavně ověřit, jestli se Slovenkami dokáží odehrát i vyrovnanější utkání. První poločas byl zcela vyrovnaný, kdy díky velké bojovnosti a dobré obraně dokázaly hráčky Písku držet se soupeřkami krok. Ve druhém poločase nadále fungovala obrana na velmi vysoké úrovni a díky výborné prostřední pasáži druhé půle, se podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů a tento náskok v závěru utkání již udržet a zvítězit 10:8. Tento zápas proti tak kvalitnímu soupeři patřil určitě mezi nejlepší utkání této sezóny. Na zápas proti Šaľe dokázaly mladé naděje navázat dobrým výkonem proti Zlínu 2007 (12:2) a Veselí nad Moravou (9:0). Následovala poklidná vítězství s Velkou nad Veličkou „B“ 11:7 a Zlínem 2008 10:2. Po velmi špatném prvním poločase se dokázaly protrápit k vítězství proti Velké nad Veličkou „A“ 13:7 a v závěrečném utkání turnaje dokázaly porazit Ivančice 11:3.

Házenkářky Písku nakonec turnaj ovládly opět bez ztráty bodu a zaslouženě vybojovaly zlaté medaile! Navázaly tak na měsíc starý triumf na turnaji v Žirovnici, kde měly také jasnou bilanci 7 utkání a 7 vítězství.Celkově družstvo Písku na turnaji ve Velké nad Veličkou vstřelilo v 9 utkáních 93 branek a obdrželo jich pouze 32. V obou statistikách tak drželo mezi družstvy prim. Na druhém místě skončilo družstvo ze Slovenska Šala „B“, před týmem Ivančic, který získal nakonec na turnaji bronzové medaile, protože domácímu béčku se výsledky nepočítaly, jelikož mělo v sestavě pár začínajících hráček ročníku 2006.Díky svým výkonům si od ostatních trenérů hráčky z Písku vysloužily slova chvály. Až na jedno utkání pracovala zejména obrana spolehlivě a v útoku se zaskvěly celou řadou pěkných akcí. Na druhou stranu nutno říct, že někdy se nedokázaly zejména proti mladším soupeřkám vybičovat k maximálnímu výkonu. Stále je na čem pracovat, aby se holky mohly dále zlepšovat. Velkou prověrkou bude pro toto družstvo největší halový turnaj na světě, Prague handbal Cup, kterého se zúčastní o Velikonocích, kde zas budou moci poměřit svoje síly se zahraničními týmy z celého světa. Turnaje se ve všech věkových kategorií chlapců a dívek zúčastní celkem 628 družstev z 25 zemí!!

Sestava a branky: Masáčková – Černá 28, Kračmanová 31, Hejlová 15, Hosnedlová 5, Mžíková 4, Končelíková 3, Kroupová 3, Hančurová 2, Veličková 1, Vlnová, Polášková, Tíková.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4