MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Minižačky Sokola Písek se v sobotu zúčastnily tradičního házenkářského turnaje Mini Vajgar Cup. Na tomto turnaji se představila dvě družstva Písku, když každé z nich mělo před sebou svoji výzvu. Družstvo Písku „B“, které bylo složeno z poloviny z hráček, které hrají házenou jen pár měsíců, mělo především získávat drahocenné zkušenosti díky zápasové praxi a mít hlavně radost ze hry, zatím co hráčky, které nastoupily za družstvo Písku „A“, se chtěly porvat o ty nejvyšší příčky. Hrálo se systémem každý s každým, takže obě družstva se kromě vzájemného souboje utkala také s družstvy Žirovnice modří, Žirovnice žlutí, s Milevskem a týmem domácích hráček z Jindřichova Hradce.

Písecké béčko svůj první zápas s Milevskem velmi dobře bránilo a celý první poločas dokázalo uhrát bez obdržené branky. V útoku se ovšem potýkalo s přehnaným respektem k soupeři a spíše ojediněle se odhodlalo ke střelbě, což znamenalo konečný výsledek 0:2. Vzájemný souboj družstev z Písku skončil výsledkem 0:9. Další zápas s Jindřichovým Hradcem se holkám nedařilo vyrovnat s pohyblivými domácími hráčkami, ale pozitivní byla první vstřelené branka (1:17). V utkání s Žirovnicí (modří), se obrana zejména ve druhém poločase zlepšila, ale opět byl problém s menším počtem střel v útoku (0:11). Nejlepší utkání odehrálo toto družstvo s Žirovnicí (žlutí), které bylo dlouho vyrovnané. Holky se již častěji snažily o střelbu a bylo vidět celkové zlepšení herního projevu. I když to nakonec na výhru nestačilo (3:5), určitě si za tento zápas a celkovou bojovnost a nasazení v celém turnaji, zasloužily holky pochvalu.

Dianka nej hracka 350Písecké áčko hned na úvod narazilo na velmi dobrého soupeře ze Žirovnice (modří). V prvním poločase určovalo tempo hry a vyhrálo ho 4:2. Ve druhém poločase hráčky Písku zvýšily na 6:3, bohužel nedokázaly udržet pozornost do konce, takže nakonec zvítězily v tomto kvalitním a bojovném utkání o jedinou branku 7:6. Následně je čekala tři utkání proti týmům, se kterými si měly poradit, což se také potvrdilo a holky zvítězily nejprve nad Pískem B (9:0), s Milevskem (8:0) a také s Žirovnicí (Žlutí) 10:2. Závěrečné utkání proti hráčkám Jindřichova Hradce bylo také vrcholem turnaje, kdy se utkala dvě družstva, která prozatím vše vyhrála. Úvod do utkání vyšel lépe Písku, kdy se ujal vedení 3:1, i přes neuznaný gól. Bohužel se pak chybami v písecké obraně podařilo domácím do poločasu vyrovnat na 4:4. Ve druhém poločase se holky z Písku zase vrátily ke své hře a dokázaly se dostat do vedení 8:5 a zdálo se, že svůj náskok už udrží. Domácí hráčky se ovšem nevzdaly a necelou minutu před koncem dokázaly vyrovnat na 8:8, když se mimo jiné nepodařilo Písku proměnit sedmičku. Přesto zůstalo ještě hodně času na vstřelení rozhodující branky po oddechovém čase, kdy chybělo asi 50 vteřin do konce. Bohužel i přes velkou šanci při střele z brankoviště, se nepodařilo strhnout vedení na stranu Písku a i přes veškeré úsilí o získání míče díky osobní obraně, už utkání skončilo remízou 8:8. Utkání bylo opravdu vrcholem turnaje, kdy se hrála na tuto kategorii hezká, bojovná házená. Remíza nakonec díky celkovému lepšímu skóre, stačila domácím hráčkám k zisku zlatých medailí. I přesto byl zisk stříbrných medailí zatím nejlepším letošním výsledkem družstva a pokud bude na sobě dále pracovat, může se časem dočkat i vytoužených zlatých medailí. O velmi dobré práci v obraně včetně brankářky, svědčí i nejmenší počet obdržených branek ze všech družstev (16). Také druhý nejvyšší počet vstřelených branek (42), je slušnou vizitkou pro útok. Individuální cenu pro nejlepší hráčku celého turnaje získala Diana Černá z Písku „A“.

Celkové pořadí: 1. Jindřichův Hradec, 2. Písek „A“, 3. Žirovnice modří, 4. Milevsko, 5. Žirovnice žlutí, 6. Písek „B“.

Sestava a branky Písek „A“: Masáčková – Černá 13, Hejlová 9, Končelíková 4, Stehlíková 4, Veličková 3, Hosnedlová 2, Kroupová 3, Mžíková 2, Vlnová 1, Hančurová 1, Kovářová.

Sestava a branky P9sek „B“: Kolaříková – Petříková 1, Preisová 1, Polášková 1, Petříková 1, Štědronská 1, Nováková K., Růžičková, Poncarová, Tíková, Pernerová, Spirakusová, Filipská. 

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4